Non

Jan, lo egin eta erosi

Gastronomia

Erronkari, plazera mahaian ere

Gastronomiak ere garrantzi handia du Erronkarin; izan ere, herriak eta ibarrak izena ematen diote 1981ean Espainiako Gazta Jatorri-deitura lortu zuen lehen gaztari.
Erronkari Jatorri-deiturako gazta produktu erabat naturala da, ardi-esne gordinaz egina, batez ere latxa arrazako ardiena.
Gazta hau egiteko eta ontzeko eremu bakarra Erronkariko zazpi udalerriak dira.
Elaborazioa guztiz artisaua da, metodo tradizionalari jarraituz, eta haren osagai bakarrak esnea, gatzagia eta gatza dira. Horregatik, ez du inoiz bere zapore eta usain bereizgarria galdu.
Erronkariar gastronomian ere ohikoa eta tipikoa den beste plater bat dago, ogi-mamiak edo bilgor-zopak alegia, artzaintzan duen milaka urteko tradizioaren ondorioa. Artzain ogi-mamiak ogi lehorra, baratxuria, hirugiharra, gatza, tomatea eta ura erabiliz prestatzen dira. Plater xumea da, baina gozagarria oso erronkariar baten esku adituek egin badu, belaunaldiz belaunaldi transmititu den elaborazio-modu berezia baitu.

TABERNA JATETXEA ERROTA

Barrio Iriartea, 37, Roncal
Tel.: 948 475 104
Comida – Cena.
Ofrece menú, carta y platos combinados.

Suargi

TABERNA JATETXEA SUARGI

Barrio Iriondoa, 36, 31415 Roncal.
Tel.: 948 475 236

TABERNA KAFETEGIA TXARPA

Iriondoa, 17, 31415 Erronkari (Roncal)
Tels.: 948 475 068 – 650 828 949
8 Plazas 4 Habitaciones

Ostatuak

Txarpa etxea

Iriondoa, 17 , 31415 Erronkari (Roncal)
Tels.: 948 475 068 – 650 828 949
8 Plazas, 4 Habitaciones

Tetxe etxea

C/ Iriondoa, 5, 31415 Roncal
Tels.: 628 447 322 – 948 475 098
8 Plazas. 4 Habitaciones dobles con 1 cama doble y con baño.
www.tetxe.es

Erosketak

A MANO DENDA

Barrio Iriondoa, s/n, Erronkari
Tel.: 948 475 182

ZUBEROA Okindegia

Barrio Iriondoa, 3, 31415 Roncal
Tels.: 686 626 075

IBAXA DENDA

Erronkari
Tel.: 948 475 197