Gastronomiak ere garrantzi handia du Erronkarin; izan ere, herriak eta ibarrak izena ematen diote 1981ean Espainiako Gazta Jatorri-deitura lortu zuen lehen gaztari.
Erronkari Jatorri-deiturako gazta produktu erabat naturala da, ardi-esne gordinaz egina, batez ere latxa arrazako ardiena.
Gazta hau egiteko eta ontzeko eremu bakarra Erronkariko zazpi udalerriak dira.
Elaborazioa guztiz artisaua da, metodo tradizionalari jarraituz, eta haren osagai bakarrak esnea, gatzagia eta gatza dira. Horregatik, ez du inoiz bere zapore eta usain bereizgarria galdu.
Erronkariar gastronomian ere ohikoa eta tipikoa den beste plater bat dago, ogi-mamiak edo bilgor-zopak alegia, artzaintzan duen milaka urteko tradizioaren ondorioa. Artzain ogi-mamiak ogi lehorra, baratxuria, hirugiharra, gatza, tomatea eta ura erabiliz prestatzen dira. Plater xumea da, baina gozagarria oso erronkariar baten esku adituek egin badu, belaunaldiz belaunaldi transmititu den elaborazio-modu berezia baitu.
Barrio Iriartea, 37, Roncal
Tel.: 948 475 104
Comida – Cena.
Ofrece menú, carta y platos combinados.
Barrio Iriondoa, 36, 31415 Roncal.
Tel.: 948 475 236
Iriondoa, 17, 31415 Erronkari (Roncal)
Tels.: 948 475 068 – 650 828 949
8 Plazas 4 Habitaciones
Iriondoa, 17 , 31415 Erronkari (Roncal)
Tels.: 948 475 068 – 650 828 949
8 Plazas, 4 Habitaciones
C/ Iriondoa, 5, 31415 Roncal
Tels.: 628 447 322 – 948 475 098
8 Plazas. 4 Habitaciones dobles con 1 cama doble y con baño.
www.tetxe.es
Barrio Iriondoa, s/n, Erronkari
Tel.: 948 475 182
Barrio Iriondoa, 3, 31415 Roncal
Tels.: 686 626 075
Erronkari
Tel.: 948 475 197